Ervaringen

Dagmara
Dagmara
Ijzendijke, Fertiliteitscoaching
Ik had mijn eerste afspraak online met Semin in april 2020, toen hadden we mijn plan voor vruchtbaarheidsbehandeling en de aanpak besproken, omdat ik volledig verloren was in het proces. Semin fungeerde gedurende die 2 jaar van onze online bijeenkomsten als mijn mentor, adviseur en vruchtbaarheidsspecialist. Vanwege de afstand heb ik besloten haar te gebruiken als mijn strategische vruchtbaarheidsplanner, wat een zeer verstandige zet was. Ze overtuigde me om zelf een tijdlijn voor de behandelingen te bepalen. Ze was zo vriendelijk om me door de regels en voorschriften van mijn ziektekostenverzekering te leiden en ze was heel zorgzaam tijdens de vele mislukkingen gedurende het gertiliteitstraject. Ik ben eeuwig dankbaar dat ze voor elk persoon een op maat gerichte benadering hanteert en dat ze in mijn geval alleen als adviseur heeft opgetreden, wat mij tijdens gesprekken met medische hulpverleners meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Toen ik zwanger was, hadden we weer contact, en deze keer hielp Semin me de Nederlandse zwangerschaps- en postpartumwereld te navigeren, aangezien ze ook een doula is. Ik zal ook contact met haar opnemen nadat mijn baby is geboren en ze zal me ook helpen om als moeder een nieuwe balans tussen werk en privé te vinden. Wat ik het leukste vind aan Semin, is dat ze zeer responsief en reflectief is en dat ze onze online ontmoetingen in een e-mail samenvat – precies wat je nodig hebt van een adviseur, daarom waardeer ik haar diensten en raad ik ze ten zeerste aan.
Iris
Iris
Rotterdam, Doula
Semin heeft mij heel goed begeleid richting en tijdens mijn bevalling. Dankzij haar durfde ik het weer aan na een keizersnede een natuurlijke bevalling aan te gaan.
Deniz & Oğuzhan & Ata
Deniz & Oğuzhan & Ata
Delft, Doula | Yenidoğan Fotoğrafçılığı
Je denkt dat omdat je 'één' begrijpt, je ook 'twee' moet begrijpen, omdat één en één gelijk aan twee is. Maar je moet ook "en" begrijpen, zei Rumi. Gelukkig liepen we samen met mijn lieve doula Semin om dat "en" te kunnen begrijpen. Terwijl het doorbrengen van de zwangerschapsperiode in het buitenland, tijdens een pandemie een test op zich was, deden Semins vertrouwen, oprechtheid en ervaring alle zorgen verdwijnen. We voelden die oprechtheid meteen toen we elkaar ontmoetten en de tijd vloog voorbij. Door de pandemie kon Semin niet fysiek aanwezig zijn tijdens de bevalling. Maar toch, ondanks deze omstandigheden, was ze vanaf het begin van de geboorte tot het laatste moment bij ons, zij het online. We hebben nagedacht over onze wensen voor de geboorte en hebben ons vervolgens daar naar toe gewerkt. We waren voorbereid op alle mogelijkheden rondom het proces van bevallen en ouders worden met de hulp van boeken en tips over de geboorte en ouderschap. Semin zei altijd dat baby’s beslissen wanneer en hoe ze ter wereld komen en die onze wilde maar niet komen. Zelfs de hoge doses bijstimulatie kon ik gemakkelijk verdragen dankzij de oefeningen die zij liet zien. Ik ben blij dat ik deze pad met Semin heb gelopen. Mijn bevalling liep op het laatste moment op een keizersnede, en misschien zou ik verdrietig zijn omdat ik een keizersnede had gekregen. Maar vooral de postpartum ondersteuning, maaltijden, heerlijke snacks... Je bent een onschatbare vriend voor me geweest. Geweldige fotografie ook. Mijn lieve Semin, blij om je te kennen, blij dat onze paden elkaar kruisten. Ik wens dat je mooie sporen nalaat in het leven van andere aanstaande moeders. Veel liefs. We houden zoveel van je en bedanken je voor alles.
Pascalle
Pascalle
Boskoop, Zwangerschapsfotografie
Wij hebben een hele mooie zwangerschapsshoot gehad! Het weer zat helaas wat tegen, maar Semin nam alle tijd voor ons en we hebben heel veel mooie foto's mogen ontvangen. Ook het contact liep van het begin tot eind heel soepel. Heel erg bedankt en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Sébastien
Sébastien
Rotterdam, Zwangerschapsfotografie
We hadden onze eerste fotoshoot ooit met Semin. Ze zorgde ervoor dat we ons erg op ons gemak voelden en we hadden een heerlijke ochtend. Semin legde echt mooie momenten en natuurlijke glimlachen vast. De resultaten zien er fantastisch uit en de foto's zijn geweldige herinneringen voor ons gezin.
Eser
Eser
Rotterdam, Doula | Geboortefotografie
Ik beviel van mijn [oudste] zoon via een keizersnede vanwege zijn stuitligging. Maar tijdens mijn tweede zwangerschap lag mijn dochter in de juiste positie en kreeg ik eindelijk de kans om mijn droom voor een natuurlijke geboorte te realiseren. Ik wilde dat mijn man tijdens de bevalling bij mijn zoon zou blijven. Ik had een doula nodig om me te ondersteunen tijdens de bevalling omdat niemand van onze families de kans had om [naar Nederland] te komen en de bevalling in het ziekenhuis zou plaatsvinden doordat het een VBAC was in welk geval mijn verloskundige niet bij kon zijn. Zo ontmoette ik Semin door aanbeveling van een vriendin. Ik voelde dat mijn geboorte comfortabel zou zijn. Dankzij het geboorteplan dat we met Semin hebben gemaakt, voelde ik me nog veiliger. Toen mijn weeën de nodige regelmaat hadden bereikt, kwam Semin me ophalen van huis en gingen we met z'n tweetjes naar het ziekenhuis. We waren alleen, behalve het ziekenhuispersoneel dat kwam om te helpen en de NST te vast te stellen tijdens de bevalling. Semins massages waren erg ontspannend toen mijn weeën intens waren. Ze was ook onzichtbaar tijdens intense momenten wanneer ik niet aangeraakt wilde worden. Zij gaf belangrijk advies en informatie op de juiste momenten omdat zij het hele geboorteproces beheerste, bijv. zei ze: "Ze zullen je binnenkort aan de NST koppelen dus als je nu wilt douchen, kun je het beter nu doen. Dat zal je helpen ontspannen.”; “Je krijgt pauze tussen de weeën zodat de baby en jij kunt rusten.” Of toen ik zei “Semin, het is heel moeilijk.” zei ze “Het gaat heel goed, je doet het geweldig, nog een paar weeën en het hoofdje van de baby is er uit.” Het ziekenhuispersoneel kwamen pas tijdens de laatste momenten van geboorte. Ik heb alles met Semin kunnen doen. En zij nam ook prachtige foto's van mijn kleine meisje. Ik begrijp niet hoe ze tussen de zweet en tranen die prachtige foto’s heeft gemaakt. We hebben samen heel speciale momenten gedeeld. Ik hoop onze vriendschap nog heel lang zal duren. Liefs.
Isaura
Isaura
Rotterdam, Zwangerschapsfotografie | Newborn Lifestyle Fotografie
Ik had de eerste gelegenheid om een shoot met Semin te hebben tijdens mijn zwangerschap en het was erg ontspannend, spontaan en leuk. Ze was zeer professioneel en kon een heel mooi momenten van ons vastleggen. Na de bevalling besloot ik om de tweede shoot te laten maken met mijn nieuwe dochter Liza en opnieuw was het resultaat verbluffend. Heel erg bedankt Semin. Liefs, Isaura, Martijn, Iris en Liza
Burcu
Burcu
Rotterdam, Doula | Zwangerschapsfotografie
Ik heb vanaf begin aan geluk gehad op het gebied van mijn zwangerschap en bevalling. Semin ontmoeten was ook geluk. Met die de boeksuggesties en informatie die ze tijdens de zwangerschap gaf, kon ik me van binnenuit voorbereiden voor de bevalling. Het feit dat een respectvolle, wijze vrouw die het proces kende als waarnemer tijdens mijn bevalling aan mijn zijde aanwezig was, veranderde mijn energie tijdens de geboorte. Ik kon mezelf kalmeren door naar mezelf van buitenaf te kijken door haar ogen. Na de geboorte bleef ze psychologische ondersteuning bieden en haar kennis delen. Ik ben dankbaar voor al deze oprechte hulp. Als fotograaf was zij kalm, natuurlijk, bekwaam en geduldig wat betreft omgaan met de uitdagingen rondom kleine kinderen fotograferen. Zij heeft een zeer belangrijke periode van ons gezinsleven vereeuwigd op een zonnige Nederlandse dag met onze 6-jarige zoon. Dank voor het ondersteunen van mijn kleine meid en mij op al deze momenten die heel speciaal voor ons zijn. Ik zal vanaf nu van onze vriendschap genieten.
Luciana
Luciana
Rotterdam, Zwangerschapsfotografie
Ik vond het geweldig! De shoot was relaxt en de resultaten zijn fantastisch! De foto's zien er spontaan, blij en zeer professioneel uit! Heel erg bedankt, Semin!
Romy & Jordi & Seb
Romy & Jordi & Seb
Krimpen aan den Ijssel, Gezinsfotografie
Als kraamcadeau kregen wij een fotoshoot bij Semin, na een prettig overleg besloten wij om voor een shoot in het voorjaar te gaan. Onze kleine man was toen een half jaar. Samen met Semin gingen we op zoek naar een goede locatie en die vonden we. Arboretum Trompenburg te Rotterdam is zeker in deze tijd van het jaar een fotogenieke plek. De shoot zelf verliep relaxt en ontspannen. Seb vond de bloemen en het gras erg interessant. Semin had ook nog aan leuke attributen gedacht! De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was onze Seb wel aan een dutje toe, het leven van een model.. :) Binnen een week kregen wij het resultaat al te zien en wat zijn we er ontzettend blij mee. Mooie foto’s van ons gezin en vooral prachtige foto’s van onze zoon. Die verdienen een uitvergroot plekje aan de muur. Semin, ontzettend bedankt voor alles en veel geluk! Liefs, Jordi, Romy & Seb
E & K
E & K
Rotterdam, Fertiliteitscoaching
De twee gesprekken met Semin hebben ons erg geholpen! In gesprekken met een ervaringsdeskundige voelde het heel fijn, vertrouwd en makkelijk om over onze al een tijd bestaande kinderwens te praten. Er is ruimte voor elke emotie en je kunt de gesprekken zelf invullen. Ondanks dat wij er samen veel over praatten, gaven de gesprekken met Semin andere inzichten in hoe we beiden met de moeilijkheden tijdens het traject omgaan. Semin hielp ons relativeren en deze periode in perspectief te plaatsen, ook door haar eigen verhaal. Semin kon ook in het weekend en de avonden afspreken, wat erg handig was.
Jason & Rebecca
Jason & Rebecca
Bergschenhoek, Zwangerschapsfotografie | Geboortefotografie | Newborn Lifestyle Fotografie
Semin was aanwezig gedurende de hele dag van de geboorte van onze eerstgeboren zoon, vóór, tijdens en na de geboorte. We waren aanvankelijk een beetje sceptisch, maar dit alles ging heel snel weg nadat Semin het proces had uitgelegd en ons van alles gerustgesteld had. Het was echt geweldig en we zouden het op geen enkele andere manier hebben gehad. We hebben foto's die we ons nu nooit zonder zouden kunnen voorstellen, sommige zeer intiem, bijna allemaal puur en natuurlijk. De eerste seconden van onze zoon in de wereld werden prachtig en professioneel vastgelegd, evenals elke emotie voorafgaand aan dat moment (peinzend, angstig, opgewonden, gelukkig, etc.), en de explosie van blijdschap daarna ook. Semin is altijd gevoelig voor onze gevoelens en weet ook wanneer ze afstand moet houden. We waren zo dol op de foto's en de persoonlijke service van Semin dat we haar vroegen om nog een keer te komen fotograferen toen onze zoon een week oud was. Dit waren ook mooie en geweldige foto's. We zullen haar zeker weer gebruiken voor al haar diensten wanneer onze volgende kind zich aandient.
R & D
R & D
Rotterdam, Fertiliteitscoaching
Semin heeft ons samen begeleid aan het begin van onze vruchtbaarheidsbehandelingen. Door de begeleidende gesprekken hebben we meer inzicht gekregen in wat onze kinderwens voor ons betekent en hoe we hier samen mee om kunnen gaan. Prettig dat de gesprekken 's avonds kunnen plaatsvinden. Semin is daarin erg flexibel.
Çağla
Çağla
Amsterdam, Geboortefotografie
Het was zo'n juist besluit dat we Semin als geboortefotograaf hebben gekozen. Veel dank voor de grote inspanning en de perfecte opnames!
Esther
Esther
Voorhout, Portretfotografie
Semin heb ik leren kennen bij de opleiding tot counsellor, we zijn elkaar blijven ontmoeten, ook toen er een mooie kleinzoon in ons leven kwam die samen met zijn moeder bij ons in huis woont en opgroeit. Semin heeft ons begeleid tijdens de zwangerschap en is ook voor mij een luisterend oor geweest als er een moeilijke periode was. Voor mij zijn deze ontmoetingen uitgegroeid tot een warme vriendschap met Semin, ik voel me op mijn gemak bij haar. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik “ja” tegen een fotoshoot heb gezegd want ik wist dat ik mij zou kunnen ontspannen en dat Semin de sprankeling zou kunnen vastleggen waarom ik had gevraagd. We hadden een zonnige ochtend voor de fotoshoot in het Kralingse Bos, een perfecte locatie. Al deze elementen hebben ervoor gezorgd dat Semin schitterende foto’s heeft gemaakt. Ongedwongen, sprankelend en natuurlijk. Foto’s die gezien mogen worden!!! En dat gaat ook gebeuren op mijn website en social media. Dankjewel lieve Semin voor deze mooie fotoshoot.
Joyce
Joyce
Den Haag, Lifestyle Gezinsfotografie
Afgelopen December [2016] hebben wij door Semin van Birth Wish een fotoshoot laten maken van onze dochter Demi die toen bijna 1 jaar werd. Wij wilden foto's voor in haar baby album en om uit te vergroten. Semin vertelde mij dat zij zich vooral bezighoudt met geboortefotografie en newborn shoots, maar wilde deze shoot graag doen! De shoot werd bij ons thuis gemaakt terwijl onze dochter aan het spelen was en rondliep. Wij houden namelijk van spontane, niet geposeerde foto's. Semin nam echt de tijd om de foto's te maken. Het fotograferen van een dreumes kan erg lastig zijn omdat ze geen moment stil zitten, maar de foto's zijn echt super mooi geworden! Wij hebben alle foto's gekregen die er die dag gemaakt zijn!! Echt top. Zeker een aanrader!
Antoinette
Antoinette
Dordrecht, Geboortefotografie
Semin, jij was bij de geboorte van Wolfgang, onze geweldige zoon! Geen spijt dat we voor jouw werk hebben gekozen. Die foto's ..... Wat adembenemend mooi om te zien! De tranen liepen over mijn wangen toen ik de foto’s voor het eerst zag. En dat is nog steeds! Zo intens en bijzonder. Zo mooi en puur vastgelegd. Ik hoop echt dat je nog enorm veel ouders blij mag maken met zo'n schitterende reportage want echt, ze krijgen er zo geen spijt van!! Je bent super in wat je doet. We zijn je dankbaar voor het vastleggen van een onbetaalbaar moment in ons leven. Lieve groeten, Antoinette
Peren
Peren
Amsterdam, Fertiliteitscoaching
Een korte noot over Semin: Een vriend die voor je klaar staat als je dat nodig hebt, is een echte vriend. En we weten niet altijd hoe of waar we deze vriend tegenkomen. Voor mij was het op een moment dat ik er helemaal doorheen zat, zoals een lieve pup, die de aandacht probeerde te krijgen en liefde te tonen. Natuurlijk was ik toen gericht op haar speeksel en het feit dat ik op de grond lag; in plaats van mij te realiseren wat een verfrissende ervaring. Ik probeerde met stress op het werk, thuis en ook in het ziekenhuis mee om te gaan. Ik had al drie iui’s en een ivf poging achter de rug toen ik deze deskundige en zorgzame persoon ontmoette. Als expat woonde ik drie jaar in Nederland, miste ik mijn eigen dokter, mijn familie, en was op zoek naar wat ondersteuning. We hebben elkaar slechts drie keer ontmoet, maar dat heeft veel verschil gemaakt. En tussenin was ze altijd in contact; even aan het vragen hoe het met mij ging om verder haar advies aan te bieden. Ze was open, deelde haar persoonlijke verhaal en hielp mij om mijn verhaal te construeren. Ik onderging nog een andere, maar deze keer een ontspannen en leuke IVF-cyclus met deze ondersteunende persoon. Ik ben nog niet helemaal klaar met het proces; maar toch lijkt alles nu veel lichter. Zoals ik al eerder zei, eindigen alle liedjes met een gelukkige noot als je omringd bent met zielen die van je houden. En Semin was een van hen voor mij. Hartelijk dank voor alles.
Sharmin
Sharmin
Voorburg, Doula
Eindelijk heb ik wat tijd om te schrijven. 8 weken geleden, op 19 oktober [2016] was mijn Ilham geboren. Dat was niet een makkelijke dag voor mij, en ook niet voor mijn zoon. Maar we hebben het gedaan. Na alle complicaties zegende God me. Ik wil "Birth Wish" bedanken vanuit mijn hart. Lieve Semin, je hebt veel voor me gedaan. Ik ben alleen in Nederland, maar door jouw steun heb ik dat niet gevoeld. Ik bid voor jou en jouw "Birth Wish". Sommige mensen denken dat je zonder een doula kan bevallen. Natuurlijk kunnen baby’s geboren worden zonder een doula's hulp. Maar een doula maakt jouw dag makkelijk en mooi. Een doula geeft je moed en ondersteuning. Semin, herinner je je dat ik lippenstift op had op die dag toen ik naar het ziekenhuis ging? Ha ha ha .... Ik denk dat ik de enige ben die lippenstift op had met zo'n kritieke toestand ;p Eigenlijk voelde ik me moedig door jou. Ik dacht wat dan ook gebeurt, Semin zal me helpen en je deed dat. Vandaag is Ilham 8 weken oud en hij kan zijn moeder herkennen :) Het is een mooi gevoel. Bedankt lieverd voor alles.
Aylin
Aylin
Amsterdam, Fotografie | Newborn Lifestyle Fotografie
Semin fotografeerde verschillende belangrijke gebeurtenissen voor ons gezin: onze bruiloft (met een bolle buik), mijn zwangerschap en uiteindelijk onze pasgeboren baby Aksel. Ze heeft deze beelden in een zeer goed samengesteld album verzameld en onze herinneringen op een ontroerende manier herverteld. Semin heeft een unieke oog voor het creëren van een prachtige sfeer in haar foto's. Ik ben dankbaar voor haar oog voor fotograferen. Ze ziet dingen die anderen niet zien en legt deze verrassende, dierbare momenten vast. Niet alleen beschikt Semin over fotovaardigheden, maar ze is ook lief, zachtaardig en geduldig. Mijn zoon is uiterst alert sinds hij geboren was en sliep niet goed overdag. Dus, een newbornshoot was zeer uitdagend om te doen. Semin was uiterst geduldig en creatief tijdens de gehele fotoshoot en we kregen de meest prachtige foto's. Ik zou Semin aanraden aan iedereen op zoek naar een fotograaf om bijzondere gebeurtenissen in hun leven op een mooie en professionele manier vast te leggen.
Lidka
Lidka
Steenbergen, Zwangerschapsfotografie
Het was heerlijk om Semin onze foto's te laten nemen op een zonnige zondagmiddag. Ze was zeer gastvrij vanaf het begin. Voordat we elkaar ontmoetten, zijn we in contact geweest via de e-mail, omdat ze graag van tevoren wilde weten wat voor soort foto's we mooi vonden. We belde ook om afspraken te maken over de details. We voelden ons zeer comfortabel tijdens de fotoshoot. Het was geweldig dat ze bij ons thuis kwam voor de shoot. Na de fotoshoot was ze zo enthousiast dat ze de foto's heel snel heeft bewerkt en naar ons toe gestuurd. Een aangename ervaring allemaal.
Martine
Martine
Rotterdam, Zwangerschapsfotografie | Geboortefotografie
Semin maakte 4 maanden geleden geboortefoto's. Ik was aan het begin gelijk er enthousiast over, maar mijn vriend wat minder. Hij vond een bevalling toch iets persoonlijks. Hij wou eerst dan een kennismakingsgesprek hebben, dat vond ik ook wel prettig. Tijdens onze ontmoeting, was het eigenlijk al heel vertrouwd. Ze ging ook gelijk een paar foto's maken was wel even wennen maar daarna raakte je eraan gewend. 19 december [2015] was het dan zover. Ik moest gauw naar het ziekenhuis want ik had al bijna 10cm ontsluiting. Mijn verloskundige Petra belde Semin op dat het zover was en dat ze moest opschieten. We dachten echt dat haalt ze niet. Ze was er binnen no-time. Ik zei haar gedag en vond fijn dat ze er was. Ze begon gelijk met foto's maken, de eerste paar foto's hoorde ik, daarna niet meer. Ze was er wel maar ook weer niet. Ze hield zich goed op de achtergrond. Maar ze hielp ons ook wel een beetje want ik had best een rotbevalling. Uiteindelijk kreeg ik een keizersnee, helaas mocht ze niet mee. Dat vond ik wel heel erg jammer. Maar ze bleef op ons wachten. Toen we terug kwamen, maakte ze nog hele mooie foto's van ons en ons mooie mannetje Jayvin. Ze bleef zelfs wachten toen mijn schoonouders kwamen met onze dochter. Ze heeft toch ook toen een hele mooie foto gemaakt van de ontmoeting van mijn schoonouders en dochter met Jayvin. Ik wou dat ik Semin 3 jaar geleden eerder had ontmoet, maar mocht ik weer een kind krijgen, dan bel ik haar zeker op, om te vragen of ze weer bij ons wilt zijn.
Karen
Karen
Dordrecht, Bevallingscoaching | Doula | Geboortefotografie
Wat fijn dat je er was voor de bevalling! Je bood een luisterend oor en stelde goede verwerkingsvragen. Ik zou iedereen aanbevelen die voor de eerste keer gaat bevallen of die een nare bevalling achter de rug hebben met jou contact op te nemen. Het is een grote steun vóór en tijdens de bevalling. Daarnaast heb je fantastisch mooie foto's gemaakt van de bevalling en ons kindje!