Fertiliteitscoaching

fertiliteitscoaching Rotterdam


Spannend – je wilt een kind. Elke maand kijk je uit naar de dag dat je mag testen. Maanden gaan voorbij zonder het tweede streepje. Je zet de stap naar de huisarts, dan naar het ziekenhuis. Na de onderzoeken begint het medische traject. Eerst ben je hoopvol. Maar als de behandelingen niet aanslaan begint het zwaar te worden. Als vriendinnen en familie om je heen zwanger worden dringt het nog meer tot je door. Keer op keer moet je goedbedoelde opmerkingen dat ‘Je er niet zo bezig mee moet zijn’ en dat het ‘vanzelf komt’ van je af laten glijden. Tussen de hormonen, hoop en vrees door merk je dat het proces veel met jou en je relatie doet.

 • Zoek je meer dan een luisterend oor?
 • Wil je naar manieren zoeken om hiermee om te gaan?
 • Wil je je miskraam verwerken?
 • Hoe moet je verder met de gedachte dat het misschien niet gaat lukken?
 • Wat betekent het voor jou en jouw relatie als je wel of geen kinderen kan krijgen?
 • Ben je nieuwsgierig naar mentale en emotionele blokkades die je in de weg zouden kunnen staan?

Grijp deze kans om beter in je vel te zitten!

Als counselor en ervaringsdeskundige wil ik je ondersteunen vóór, tijdens of na je fertiliteitstraject. Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Mijn wens is dat je er sterker door wordt. Jij bent uiteindelijk de sleutel tot een vruchtbaar leven, met of zonder kinderen.

Fertiliteitsdoula

fertiliteitsdoula Rotterdam


Voor cliënten die meer fysieke en emotionele ondersteuning nodig hebben dan klassieke counseling & coaching bieden, kan ik ondersteuning geven als fertiliteitsdoula. Als fertiliteitsdoula, kan ik:

 • je continue ondersteuning bieden gedurende het fertiliteitstraject
 • je informeren over vruchtbaarheidsbehandelingen in Nederland
 • je helpen bij het maken van keuzes met betrekking tot vruchtbaarheidsbehandelingen
 • je helpen met het (herstellen van je) vertrouwen in je lichaam om zwanger te raken
 • je informeren over natuurlijke manieren om je vruchtbaarheid te ondersteunen
 • je technieken aanbieden om te helpen ontspannen en je emoties te verwerken
 • je bijstaan vóór, tijdens of na een fertiliteitsafspraak of behandeling.

Als je fertiliteitsdoula, kan ik er voor je zijn wanneer en zoals je me nodig hebt. Je krijgt de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt om te kunnen omgaan met de emoties en spanning van een fertiliteitstraject.


Dagmara
Dagmara
Ijzendijke, Fertiliteitscoaching
Ik had mijn eerste afspraak online met Semin in april 2020, toen hadden we mijn plan voor vruchtbaarheidsbehandeling en de aanpak besproken, omdat ik volledig verloren was in het proces. Semin fungeerde gedurende die 2 jaar van onze online bijeenkomsten als mijn mentor, adviseur en vruchtbaarheidsspecialist. Vanwege de afstand heb ik besloten haar te gebruiken als mijn strategische vruchtbaarheidsplanner, wat een zeer verstandige zet was. Ze overtuigde me om zelf een tijdlijn voor de behandelingen te bepalen. Ze was zo vriendelijk om me door de regels en voorschriften van mijn ziektekostenverzekering te leiden en ze was heel zorgzaam tijdens de vele mislukkingen gedurende het gertiliteitstraject. Ik ben eeuwig dankbaar dat ze voor elk persoon een op maat gerichte benadering hanteert en dat ze in mijn geval alleen als adviseur heeft opgetreden, wat mij tijdens gesprekken met medische hulpverleners meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Toen ik zwanger was, hadden we weer contact, en deze keer hielp Semin me de Nederlandse zwangerschaps- en postpartumwereld te navigeren, aangezien ze ook een doula is. Ik zal ook contact met haar opnemen nadat mijn baby is geboren en ze zal me ook helpen om als moeder een nieuwe balans tussen werk en privé te vinden. Wat ik het leukste vind aan Semin, is dat ze zeer responsief en reflectief is en dat ze onze online ontmoetingen in een e-mail samenvat – precies wat je nodig hebt van een adviseur, daarom waardeer ik haar diensten en raad ik ze ten zeerste aan.
E&K
E&K
Rotterdam, Fertiliteitscoaching
De twee gesprekken met Semin hebben ons erg geholpen! In gesprekken met een ervaringsdeskundige voelde het heel fijn, vertrouwd en makkelijk om over onze al een tijd bestaande kinderwens te praten. Er is ruimte voor elke emotie en je kunt de gesprekken zelf invullen. Ondanks dat wij er samen veel over praatten, gaven de gesprekken met Semin andere inzichten in hoe we beiden met de moeilijkheden tijdens het traject omgaan. Semin hielp ons relativeren en deze periode in perspectief te plaatsen, ook door haar eigen verhaal. Semin kon ook in het weekend en de avonden afspreken, wat erg handig was.
R&D
R&D
Rotterdam, Fertiliteitscoaching
Semin heeft ons samen begeleid aan het begin van onze vruchtbaarheidsbehandelingen. Door de begeleidende gesprekken hebben we meer inzicht gekregen in wat onze kinderwens voor ons betekent en hoe we hier samen mee om kunnen gaan. Prettig dat de gesprekken 's avonds kunnen plaatsvinden. Semin is daarin erg flexibel.
Peren
Peren
Amsterdam, Fertiliteitscoaching
Een korte noot over Semin: Een vriend die voor je klaar staat als je dat nodig hebt, is een echte vriend. En we weten niet altijd hoe of waar we deze vriend tegenkomen. Voor mij was het op een moment dat ik er helemaal doorheen zat, zoals een lieve pup, die de aandacht probeerde te krijgen en liefde te tonen. Natuurlijk was ik toen gericht op haar speeksel en het feit dat ik op de grond lag; in plaats van mij te realiseren wat een verfrissende ervaring. Ik probeerde met stress op het werk, thuis en ook in het ziekenhuis mee om te gaan. Ik had al drie iui’s en een ivf poging achter de rug toen ik deze deskundige en zorgzame persoon ontmoette. Als expat woonde ik drie jaar in Nederland, miste ik mijn eigen dokter, mijn familie, en was op zoek naar wat ondersteuning. We hebben elkaar slechts drie keer ontmoet, maar dat heeft veel verschil gemaakt. En tussenin was ze altijd in contact; even aan het vragen hoe het met mij ging om verder haar advies aan te bieden. Ze was open, deelde haar persoonlijke verhaal en hielp mij om mijn verhaal te construeren. Ik onderging nog een andere, maar deze keer een ontspannen en leuke IVF-cyclus met deze ondersteunende persoon. Ik ben nog niet helemaal klaar met het proces; maar toch lijkt alles nu veel lichter. Zoals ik al eerder zei, eindigen alle liedjes met een gelukkige noot als je omringd bent met zielen die van je houden. En Semin was een van hen voor mij. Hartelijk dank voor alles. Sorry dat het zo veel tijd voor mij heeft gekost om dit op te schrijven.