Choose Language
gb nl

Q & A

Birth Wish Kinderwens Checklist

Niet zwanger... Wat nu? Ontvang hier je gratis Kinderwens Checklist.

Begrippenlijst Vruchtbaarheidsbehandelingen

De meest gebruikte begrippen rondom fertiliteitsbehandelingen

Birth Wish Zwangerschap Checklist

Zwanger! Wat nu? Ontvang hier je gratis Zwangerschap Checklist.

Veelgestelde Vragen

Waar staat Birth Wish voor?

De naam Birth Wish vat de soorten ondersteuning die ik bied samen:

Als fertiliteitscoach, ondersteun ik je bij het vervullen van je kinderwens, het kindje waarvan jij de geboorte wenst.

Als doula, ondersteun ik je bij het vervullen van je geboortewensen, de geboorte die jij wenst.

Als counselor/healer ondersteun ik je bij het vervullen van je wensen als mens, de geboorte van de persoon die je wenst te worden.

Het logo van Birth Wish bevat een vallende ster. Volgens het populaire geloof komt je wens uit als je het wenst tijdens het zien van een vallende ster - En ja, ik heb dit zelf getest :)

Wat is counseling?

Counseling heeft als doel om de dieperliggende emoties en gedragspatronen achter je levensvragen aan het licht te brengen. Wij gaan zo diep als je zelf wenst. Mijn taak als counselor is om jou te faciliteren in je zoektocht naar antwoorden op je vragen. Wij zoeken samen naar oplossingen. Ik geef je het liefst handvatten om zelf anders om te gaan met je uitdagingen.

Wat is jouw benadering als counselor?

Als counselor hanteer ik een persoonsgerichte aanpak. Dit betekent dat mijn begeleiding wordt afgestemd op jouw behoeftes. Ik ben er om jou te ondersteunen in je wens om jezelf te veranderen en ik wens dat mijn begeleiding je helpt je innerlijke kracht te (her)vinden. Het idee is niet alleen om nieuwe inzichten te krijgen, maar ook om praktische stappen te bedenken om de veranderingen die je wenst in je leven te verwezenlijken.

Ik richt me specifiek op de volgende onderwerpen:

  • kinderwens
  • miskraam
  • bevallingsangst
  • bevallingstrauma.

Ik gebruik graag creatieve methoden om onze counselingsessies te ondersteunen.

Afhankelijk van jouw voorkeuren, kunnen we gebruik maken de volgende tools:

  • visualiseren
  • tekenen
  • schrijven.

Hoe veel counselingsessies heb ik nodig?

Als je contact met me opneemt voor counseling, kun je het volgende verwachten:

  • We bellen eerst kort om je vraag te bespreken en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen.
  • Als we besluiten om met elkaar in zee te gaan, hebben we sessies van één tot twee uur.
  • De hoeveelheid en de frequentie van de sessies zullen afhangen van jouw vraag en behoefte. Gemiddeld zijn er 5-6 sessies nodig.
  • Je privacy is gewaarborgd. Ik werk volgens de ethische gedragscode van de ACC (Academie voor Counselling en Coaching).
  • Ik kan je counselen in het Nederlands, Turks, Engels of Frans.

Ik bied ook online counseling.

Wat is het verschil tussen een fertiliteitscoach & een fertiliteitsdoula?

Een fertiliteitscoach biedt je mentale en emotionele ondersteuning vóór, tijdens of na je fertiliteitstraject. Vooral als je fertiliteitsbehandelingen ondergaat, wordt de psychologische last van het proces steeds zwaarder. Een fertiliteitscoach helpt je om zaken in perspectief te plaatsen, nieuwe tools aan te leren en fertiliteit gerelateerde trauma's te verwerken.

Een fertiliteitsdoula is meer dan een fertiliteitscoach. Ze biedt continu en holistische ondersteuning vóór, tijdens en na je fertiliteitstraject. Ze is er voor je wanneer je haar nodig hebt, niet van sessie tot sessie, maar ook om je bij te staan als het gaat om een punctie, terugplaatsing of miskraam. Het is hands-on ondersteuning op alle niveaus: praktisch, fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. 

Waarom zou ik werken met een fertiliteitsdoula/fertiliteitscoach?

Dit is de ultieme manier om voor jezelf te zorgen tijdens dit moeilijke proces. Of je nu op zoek bent naar (medische) alternatieven of mentaal en emotioneel beter om wilt gaan met dit proces, je hebt sowieso baat bij coaching, ongeacht de situatie of uitkomst.

Is een fertiliteitscoach duur?

Hoe sterk is jouw wens om zwanger te worden? Bent je bereid te betalen voor een IVF behandeling in het buitenland?

Fertiliteitscoaching bevordert sowieso je welbevinden en het kan je ook nog eens helpen zwanger worden. En dat voor een fractie van de kosten die je zou betalen voor een medische of alternatieve behandeling.

Wat is een doula?

Doula, op zijn oud Grieks, staat voor een 'dienende vrouw'. Een doula is niet medisch verantwoordelijk (daar is jouw verloskundige, vroedvrouw of gynaecoloog voor) en kan zich daardoor volledig richten op de meest gewenste begeleiding van haar cliënten.

Waarom zou ik werken met een doula?

Een doula is jouw persoonlijke zorgverlener, die 100% op jou en jouw behoeftes gericht is. Dit kan variëren van:

  • een gewone peptalk tot jou helpen keuzes maken tijdens je zwangerschap
  • een kopje thee brengen tot massages geven tijdens je bevalling
  • even vragen hoe het met je gaat tot het samen inschatten of je extra borstvoedingsondersteuning nodig hebt tijdens je kraamperiode.

Een doula is jouw vaste, vertrouwde zorgverlener, gedurende deze bijzondere maar ook uitdagende periode van transformatie.

Ik heb een verloskundige. Heb ik nog een doula nodig?

Je verloskundige is verantwoordelijk voor de medische zorg voor jou en jouw baby. Je komt vaak in een praktijk terecht met verschillende verloskundigen en weet niet welke verloskundige bij je bevalling aanwezig zal zijn, tenzij je met een caseload verloskundige werkt.

Ook al zou ze dat graag willen, een verloskundige is vanwege de kaders en hoeveelheid van haar taken niet in staat zijn om tijdens je zwangerschap dagelijks je vragen te beantwoorden of van het begin tot het einde van je bevalling bij jou aanwezig te zijn.

Is een doula duur?

Een geboorte is een unieke ervaring die je niet opnieuw kunt doen. Als je geen positieve bevallingservaring hebt, zijn de gevolgen reëel en langdurig: moeder ongelukkig, baby ongelukkig, wat achteraf tot veel hogere kosten leidt dan het in de eerste instantie inhuren van een doula. En voorkomen is altijd beter dan genezen.

Een bevalling is iets intiems. Ik wil geen vreemden aan mijn bed. Is een doula of geboortefotograaf dan een goed idee?

Als ik je doula of geboortefotograaf word, kennen we elkaar al voor de geboorte. Je weet wie je aan je bed heeft, in tegenstelling tot alle vreemden die je in het ziekenhuis tijdens je bevalling al treffen.

Als getrainde geboorteprofessional weet ik de intimiteit en privacy tijdens een bevalling te respecteren en te behouden. En je mag me altijd even naar een andere kamer sturen, mocht je even alleen willen zijn. Uiteindelijk is het jouw feestje!

Hoe maak je foto's terwijl je doula ondersteuning biedt?

Ik maak foto's van je krachtigste en mooiste momenten. Dit zijn ook meestal momenten met je partner, wanneer ik even op zij stap en foto's kan maken. 

We maken goede afspraken vooraf over waar de prioriteit moet liggen op bepaalde momenten tijdens de bevalling. 

Omdat ik je beter ken als je doula, kan ik haarfijn aanvoelen waar je behoefte aan hebt.

Wat is buikmassage? Doet het pijn?

Het is een zachte massagetechniek voor alle vitale organen. Het belangrijkste doel is om de spanning die zich in het buikgebied heeft opgehoopt, los te maken. De druk die ik geef, wordt aangepast aan hoe jij je erbij voelt, zodat het geen pijn doet. In het begin kan wat beurs aanvoelen na het masseren, maar dat is eigenlijk een teken van genezing.

Hoe bevordert buikmassage je vruchtbaarheid?

Alle vitale organen in je buikgebied zijn aan elkaar verbonden. Een blokkade in je darmen kan leiden tot blokkades in je vruchtbaarheidsorganen. Met buikmassage het eerste doel dan ook je spijsvertering optimaal te laten werken en daarna de aandacht op je eierstokken en baarmoeder te richten.