Choose Language
gb nl

Het was tijdens mijn doulaopleiding dat ik voor het eerst in aanraking kwam met het concept van Centering. Het was ook toen dat ik zelf voor het eerst de magie van een vrouwencirkel ervoer – dat gevoel van samen delen en samen voor elkaar zijn.

Wat er bij een groep vrouwen ontstaat is moeilijk om te beschrijven: het is eerder een belevenis, een warm bad. Zo voelde het ook bij de twee CenteringZwangerschap bijeenkomsten die ik heb bijgewoond en vastgelegd in Den Haag en Utrecht. Zwangere vrouwen die samen deze bijzondere periode van zwangerschap meemaken en toeleven naar de geboorte van hun kind. Ze delen kennis, ervaringen en emoties met elkaar. Ze voelen zich niet alleen en weten dat waar ze elkaar kunnen vinden – een onmisbaar netwerk van moeders in de buurt.

Qua zorg brengt het ook verdieping omdat de groep meer tijd met en voor elkaar heeft. Er worden praktische tips gewisseld. De begeleiders en groepsleden zijn samen getuigen van elkaars groei en welzijn in deze periode. En de mooie rituelen zijn verbindend. Het gemeenschapsgevoel dat vrouwen en moeders naar verlangen.

Ella Verloskundigen (Den Haag)

 

Ook zo enthousiast over Centering als ik? Hier vind je de praktijken die deze zorg aanbieden: https://centeringzorg.nl/centeringpregnancy/zoek-zorgverlener/

 

Share This Article

Next Article

June 4, 2024 • 6:47AM

Topics

LEES VERDER