Choose Language
gb nl

Het is meestal zo dat mensen die ongewenst kinderloos zijn, al gezond leven – ze eten gezond; ze roken niet; ze drinken niet zo veel alcohol - en toch lukt het ze niet om zwanger te worden. Vaak hebben ze al van alles geprobeerd, zoals glutenvrij leven, of allerlei supplementen.

Herkenbaar? Als je al zo goed voor je lichaam zorgt, wat kun je dan nog meer doen om lief voor je lichaam te zijn?

Verwen je lichaam

Het is altijd een goed idee om je lichaam een extra boost te geven. Je voelt je daardoor beter; het helpt je ontspannen; en iedereen verdient af en toe een verwennerij. Als je middenin een fertiliteitstraject zit, heeft je lichaam nog meer aandacht nodig, omdat de hormonen en de stress van de behandelingen je lichaam extra belasten.

Wat kun je zo al doen om je lichaam te versterken of te ontspannen? Het is heel persoonlijk wat voor activiteit het meest ontspannend is. Ik denk hierbij zelf bijvoorbeeld aan massages, yoga of acupunctuur.

Hoe meer fertiliteitsgericht de behandeling, hoe meer je een kans hebt dat je vruchtbaarheid daardoor ook toeneemt. Zelfs als je er niet zwanger van wordt, krijg je meer rust en doe je je lichaam goed. Het is altijd een plus!

Vertrouw je lichaam

Waar je misschien niet gelijk aan denkt bij lichamelijke zelfzorg is de kwestie van vertrouwen hebben in je lichaam. Dit kan heel erg lastig zijn als je in deze situatie zit, want je lichaam ‘doet niet wat het zou moeten doen’ of ‘wat je zou willen dat het doet’.

Wat je vaak ziet is dat dit hele proces om zwanger te worden als een gevecht wordt ervaren. Het klopt dat je er hard voor moet knokken terwijl anderen voor jouw gevoel zo maar zwanger worden. Maar tegen je lichaam vechten, bijvoorbeeld door er steeds boos op te zijn, zorgt alleen maar voor meer frustratie en stress.

Het is essentieel om je lichaam te vertrouwen en om er van te houden. Want je lichaam moet het uiteindelijk doen voor jou – Die moet zwanger worden, een veilig huis voor je kind bieden. En er van houden is het liefste dat je voor je lichaam kunt doen.

Share This Article

Topics

SELECTIE UIT Blog